В Україні ранжували кращих менеджерів

Понеділок, 16 грудня 2002, 16:12
За даними рейтингу топ-менеджерів України, які працюють у різних галузях підприємницької діяльності, кращим менеджером став Яків Грібов, компанія Nemiroff.

Далі у рейтингу топ-менеджерів, який вперше в Україні склало бізнес-видання "Инвестгазета", йдуть Ігор Литовченко (Київстар Дж.Ес.Ем.), Микола Шматко (аеропорт "Бориспіль"), Григорій Гуртовий (Аеросвіт) і Олександр Городецький (ТНК-Україна).

У другій половині рейтингу провідних менеджерів різних компаній розташувалися Нвер Мхітарян (Позняки-Жилбуд), Андрій Перетяжко (Скайд-Вест), Олександр Деркач (Аваль), Ігор Францкевич (Райффайзенбанк Україна), Володимир Поляченко (Київміськбуд).

Крім цього були також визначені лідери галузевих рейтингів. Ними стали: в алкогольній галузі - Яків Грібов (Nemiroff), у зв'язку - Ігор Литовченко (Київстар Дж.Ес.Ем), у нафтогазовій галузі - Олександр Городецький (ТНК-Україна).

Також були також відзначені у металургійній галузі - Віталій Сацький (Запоріжсталь), у гірничо-збагачувальній галузі Володимир Чорнокур (Суха балка), і в енергетичній галузі - Іван Плачков (Київенерго).

У харчовій галузі у рейтингу був відзначений Боден Йохен (ЗАТ "Чумак"), у транспортній - Микола Шматко (аеропорт "Бориспіль"). Серед холдингів і керуючих компаній відзначили Сергія Таруту (Індустріальний Союз Донбасу), серед банків - Олександр Деркач (Аваль).

У хімічній галузі кращим менеджером став Микола Янковський (Концерн Стірол), у трубній промисловості - Геннадій Есаулов (Нижньодніпровський трубопрокатний завод), в сфері будівництва - Нвер Мхітарян (Позняки-жилбуд), страхування - Андрій Перетяжко (Скайд-Вест).

Топ-менеджером у пиво-безалкогольній промисловості став Петро Перетятько (пиво-безалкогольний комбінат "Славутич"), у машинобудівній галузі – В'ячеслав Богуслаєв (Мотор Січ).

Як відзначено у прес-релізі "Инвестгазеты", рейтинг "направлений на розвиток корпоративної культури й етики серед українських компаній і на залучення уваги широких кіл громадськості до позитивного досвіду роботи керівників вищої ланки вітчизняної економіки".

"Методика складання рейтингу враховує менеджерські якості керівника, динаміку розвитку очолюваного ним підприємства і базується на оцінці керівника іншими керівниками підприємств галузі", - зазначають організатори рейтингу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування