Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАЯВЛЯЄ, ЩО НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНА НАДАВАТИ ІНФОРМАЦІЮ УП

Вівторок, 17 грудня 2002, 09:35
Генеральна прокуратура України не зобов'язана надавати інформацію інтернет-виданню "Українська правда", оскільки воно не зареєстроване як ЗМІ, заявив заступник генпрокурора Ігор Дріжчаний.

"Ми як орган державної влади згідно із законом про висвітлення діяльності органів державної влади від 1997 року зобов'язані надавати інформацію засобам масової інформації, які діють на законних підставах. Під законними підставами, серед іншого, закон визначає й обов'язкову реєстрацію", - сказав Дріжчаний у вівторок у Києві на семінарі для регіональних ЗМІ.

"Українська правда" ("УП") не зареєстрована належним чином як засіб масової інформації. Це не означає, що ми не співробітничали, не співробітничаємо, і не будемо співробітничати з "Українською правдою". Це означає тільки, що той комплекс обов'язків, покладених на орган державної влади з висвітлення своєї діяльності через ЗМІ, на незареєстровані установи не розповсюджується", - додав заступник генпрокурора.

З його слів, Генпрокуратура зобов'язана запросити і пустити на свої прес-конференції ЗМІ, однак має право вирішувати, запрошувати або не запрошувати туди незареєстровані мас-медіа.

Дріжчаний також зазначив, що скарга "УП" знаходиться у стадії розгляду і публічна відповідь на неї буде дана у встановлений термін - протягом місяця.

Крім того, він повідомив, що Генпрокуратура перевіряє всі заяви журналістів про факти цензури, зроблені ними у ході парламентських слухань по свободі слова.

"Українська правда" заявила, що прес-служба Генпрокуратури відмовила в акредитації на прес-конференції, і звернулася у Генпрокуратуру зі скаргою на дії начальника прес-служби відомства, що порушив, на думку "УП", закон про ЗМІ. Крім того, на одній із прес-конференцій у Генпрокуратурі більше 10 журналістів центральних телеканалів і видань залишили її на знак солідарності з журналістами "Української правди". Вони також звернулися зі скаргою до генпрокурора з приводу не акредитації цього інтернет-видання на прес-конференції у Генпрокуратурі.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Апорт, пане Піскун, ще апорт!

УП наскаржилася на Генпрокуратуру... до прокуратури

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
Усі новини...