Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хто підтримає "Газ України"? Тігіпко – ні

Вівторок, 17 грудня 2002, 19:26
Затверджений у вівторок головою Національного банку України Сергій Тігіпко сумнівається у тому, що НБУ придбає облігації, випущені компанією "Газ України".

"Я спробую розібратися, проте одразу можу сказати: жодних зобов’язань, не обгрунтованих економічно, НБУ, на мій погляд, викупляти не повинен, якщо говорити теоретично", - сказав він по закінченні з’їзду партії "Трудова Україна" за кілька годин до обрання головою Нацбанку України.

Водночас Тігіпко відзначив, що не знає, "що це за операція", додавши лише, що обізнаний у тому, що проти неї виступав міністр економіки Валерій Хорошковський.

Як повідомлялося, "Газ України", дочірня компанія Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", з 15 грудня почав розміщення 10-річних облігацій із процентною прибутковістю 3 % річних на загальну номінальну суму 3,5 млрд. грн. Відповідно до умов випуску, облігації можуть бути придбані винятково комерційними банками-резидентами, що можуть продавати їх лише Нацбанку. Дострокове погашення не передбачається.

Хорошковський у вівторок назвав умови випуску облігацій неринковими. За його словами, купівля облігацій Національним банком України була б "неправильною".

Правління Нацбанку минулого тижня визнало облігації "Газ України" непридатними для використання як фінансовий інструмент під час здійснення грошово-кредитної політики і рефінансування
банків.

У той же час компанія "Газ України" поки не коментує хід розміщення 10-річних облігацій, що розпочався 15 грудня, на 3,5 млрд. грн. Як повідомили в компанії, інформація про це буде оприлюднена приблизно наприкінці грудня.

Міжнародний валютний фонд та Всесвітній банк також виступили проти емісії цих облігацій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування