Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усі гроші країни – у руки Азарову

Середа, 18 грудня 2002, 09:22
Кабінет міністрів України здійснив перерозподіл повноважень між прем'єр-міністром, першим віце-прем'єром і трьома віце-прем'єрами України.

Відповідно до постанови уряду від 13 грудня, на прем'єра покладені координація і контроль за діяльністю Держкомітету експортного контролю і Державної судової адміністрації. Глава уряду також уповноважений курувати діяльність Національного координаційного центру адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відправлених у відставку, і питання конверсії колишніх військових об'єктів.

Разом з тим прем'єр-міністр звільнений від керівництва процесом розробки і реалізації державної регіональної політики, ці повноваження покладені на першого віце-прем'єра.

Перший заступник глави уряду також наділений повноваженнями, що раніше відносилися до повноважень віце-прем'єра з питань економіки і частково прем'єр-міністра. Разом з тим паливно-енергетичний комплекс, яким раніше керував перший віце-прем'єр, відтепер перебуває у віданні віце-прем'єра по ПЕК, промислової політики й екології.

Відповідно до документа, перший віце-прем'єр організує роботу з формування і реалізації державної внутрішньої і зовнішньої економічної політики, а також держполітики з питань інтеграції України в Європейський Союз.

Перший заступник глави уряду курує формування і реалізацію державної бюджетної, податкової, цінової політики, а також сферу державного матеріального резерву. У його компетенції - організація розробки і здійснення заходів, спрямованих на удосконалення системи функціонування банківських і небанківських фінансових установ, розвиток ринку капіталу і його інфраструктури.

Перший віце-прем'єр організує розробку і здійснення заходів, спрямованих на розвиток економічних реформ, забезпечує планування і прогнозування економічного розвитку країни, активізації зовнішньоекономічних зв'язків і інвестиційних процесів.

Він відповідає за формування і реалізацію державної регуляторної політики з питань розвитку конкуренції на внутрішньому товарному ринку, демонополізації і розвитку підприємництва, а також вносить на розгляд Кабінету Міністрів пропозиції про визначення стратегії і тактики розвитку макроекономічних процесів, контролює проведення адміністративної реформи. Крім того, перший віце-прем'єр організує розробку і здійснення заходів, спрямованих на збільшення експортного потенціалу, розвиток внутрішнього і зовнішнього ринку.

Відповідно до постанови, перший віце-прем'єр очолює Міністерство фінансів.

Він також курує діяльність Мінекономіки, Головного контрольно-ревізійного управління, Держказначейства через Мінфін, Держкомісії з цінних паперів і фондовому ринку, Держпідприємництва, Держкомстату, Антимонопольного комітету, Головдержслужби, Національного депозитарію, що раніше перебували у віданні віце-прем'єра з питань економічної політики. Його повноваження поширюються також на Фонд держмайна, Держмитслужбу, Державну податкову адміністрацію, що раніше знаходилися в компетенції прем'єра.

Перший віце-прем'єр відтепер курує Держкомісію з регулювання ринку фінансових послуг.

У рамках своїх функціональних повноважень він також координує діяльність Міноборони, Мін'юсту, Міністерства внутрішніх справ, діяльність Міністерства закордонних справ, що стосується євроінтеграції.

Замість віце-прем'єра з питань економічної політики перший віце-прем'єр координує разом з віце-прем'єром по гуманітарній політиці діяльність Пенсійного фонду.

Крім того, він уповноважений забезпечувати зв'язок уряду з Нацбанком, Ощадбанком, Укрексімбанком й іншими комерційними банками, Євросоюзом і міжнародними фінансовими організаціями, Торгово-промисловою палатою, фондовими і валютними біржами, Національною акціонерною страховою компанією "Оранта", а також взаємодію органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування і їхніх добровільних об'єднань.

У свою чергу, віце-прем'єр з питань ПЕК, промполітики й екології уповноважений курувати в уряді ряд питань, яким до цього займався перший віце-прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...