В ЛИТВИНА ПОЖБУРИЛИ ЗОШИТ. ВІН ЗАКРИВ СЕСІЮ

Середа, 18 грудня 2002, 09:47
Спікер Володимир Литвин через 20 хвилин після початку закрив засідання парламенту у середу. Це сталося після того, як стався конфлікт між головою Верховної Ради і депутатами-соціалістами.

Спікер запросив до слова Олександра Мороза. Той попросив виступати два регламенти (два по три хвилини), за рахунок записаного у чергу ще одного депутата-соціаліста. Литвин відмовився, сказавши, що поки черга дійшла б до ще одного депутата-соціаліста, робота парламенту могла б бути заблокована. У відповідь соціалісти почали протестувати, один із депутатів-опозиціонерів пожбурив у спікера товстий зошит.
Він не влучив у спікера, впавши йому на стіл.

Після цього Литвин закрив засідання.

Перед цим з трибуни виступив Петро Симоненко. Він поінформував про події, які сталися напередодні вночі у парламенті (зникнення бюлетенів по голосуванню щодо Стельмаха, Тігіпка, перерозподілу комітетів і анулювання бюджету-2003 в другому читанні).

"Учора у стінах парламенту стався злочин при безпосередній участі президента Кучми", - зазначив Симоненко. Він закликав Литвина не підписувати постанови щодо прийнятих напередодні рішень. Симоненко також зазначив, що віднині Литвин є не спікером парламенту, а "керівником так званої більшості".

Комуністи також запропонували звернутися до "світової громадськості та Парламентської асамблеї Ради Європи щодо того, що в українському парламенті вчинено заколот і клани захопили владу". КПУ також вважає за необхідне апелювати до міжнародних фінансових установ, щоби вони не визнавали Тігіпка легітимним головою НБУ.

Виступ Симоненка закінчився скандуванням "Кучму геть!"

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування