Есдек Заєць пив ліки від серця і не бачив, як поцупили бюлетені

Середа, 18 грудня 2002, 12:34
Голова лічильної комісії "більшості" Володимир Заєць (фракція СДПУ(О) каже, що у вівторок ввечері перебував у кабінеті Задорожнього в особистій справі, коли опозиція намагалася виламати двері до цього приміщення.

"Після оголошення результатів голосування я зайшов до свого колеги
Задорожнього, якого знаю вже понад десять років. Я попросив засіб від
серця", - зазначив Заєць в інтерв’ю журналістам.

Відповідаючи на питання, чому він або Задорожній понад годину не відкривали двері на грюкіт опозиції та навіть спроби їх вибити, Заєць сказав: "Не хотіли, і не відкривали".

Він також наголосив, що після цього не уникав спілкування з опозицією та пресою.

Заєць також зізнався, що не був присутній при тому, як бюлетені з результатами голосування були "викрадені опозицією". "Я відлучився, а коли повернувся, то членами лічильної комісії мені було повідомлено, що вони викрадені". Відбувалося це в кабінеті голови секретаріату Верховної Ради Валентина Зайчука, де, каже Заєць, вони хотіли зробити ксерокопії бюлетенів.

Коментуючи тези опозиції, що лічильна комісія не мала бюлетенів на підтвердження результатів голосування, Заєць сказав, що "протокол голосування було складено з бюлетенями, однак потім їх було викрадено, і тому до нього було додано протокол про зникнення бюлетенів".

Заєць погодився, що "нормальною роботу лічильної комісії назвати складно" – через тиск з боку опозиції. "Вимагати юридичної чистоти в таких умовах неможливо", - сказав він. Так, за його словами, комісія була вимушена проводити засідання в п’яти різних приміщеннях.

Говорячи про те, чому бюлетені видавалися пачками лідерам фракцій і не під
підпис депутатам, Заєць сказав, що це є обов’язковим лише для таємного голосування. У вівторок же голосування було відкрите, поіменне.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування