КУЧМІСТИ ГОТОВІ ЗАПРОВАДИТИ ПАРЛАМЕНТСЬКУ ПОЛІЦІЮ

Середа, 18 грудня 2002, 14:19
Лідери парламентської більшості заявляють, що і в майбутньому застосовуватимуть голосування іменними бюлетенями, якщо опозиція блокуватиме роботу Верховної Ради.

"Визначні акти, які мають найбільшу цінність для суспільства, ми голосуватимемо в режимі іменних бюлетенів, які замінять іменні картки", - пояснив дії у випадку блокування парламенту лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук. "Підстав непокоїтися, що опозиція заблокує Верховну Раду, немає".

Кравчук сказав, що на його пам'яті не було такого блокування роботи Верховної Ради, яке спостерігається останні роки. "Я бачив голодування у залі, навіть в кабінеті спікера, але такого ще не було".

Лідер "Регіонів України" Раїса Богатирьова сказала, що "форма екстремістських заходів опозиції породила протидію". Вона зазначила, що фракції більшості розглядають можливість за допомогою регламентного комітету протягом десяти днів запровадити "парламентську поліцію, яка б стримувала агресивні дії".

В той же час вона сказала, що більшість готова до переговорів з опозицією, коли та буде у "позитивному тонусі".

Лідер НДП Валерій Пустовойтенко сказав, що більшість виступає "категорично проти" ідей опозиції провести дострокові вибори до парламенту. "Для цього потрібні гроші, а вони не передбачені в бюджеті, тому їх краще передати пенсіонерам".

Більшість також скептично оцінює шанси опозиції не віддавати парламентські комітети. "Документи все одно ітимуть на нового голову комітету", - сказав Микола Гапочка, лідер фракції "Народний вибір".

у свою чергу новий голова регламентного комітету Василь Гаврилюк сказав, що "з ранку в комітеті іде нормальна планомірна робота" під новим керівництвом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування