Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурора США попросили підтвердити компромат на Кучму

Середа, 18 грудня 2002, 16:09
Голова слідчої комісії Верховної Ради Григорій Омельченко звернувся до генерального прокурора США Джона Ашкрофта з клопотанням доручити "державній експертній установі США" проведення експертизи аудіозаписів розмов президента Кучми про Георгія Гонгадзе.

Як зазначає Омельченко в листі на ім'я Ашкрофта, цю експертизу могла б провести, "наприклад, електронна лабораторія ФБР". Генпрокурор Ашкрофт за посадою очолює Департамент юстиції США.

Як зазначає Омельченко, до слідчої комісії звернулася Мирослава Гонгадзе з проханням порушити клопотання перед Департаментом юстиції США про проведення державними експертними установами США експертизи аудіозаписів розмов, які вів Кучма у своєму кабінеті про Георгія Гонгадзе.

Перед експертами Омельченко просить поставити такі запитання:
– чи є аудіозаписи розмов про Георгія Гонгадзе, записані Миколою Мельниченком, автентичними, і чи не піддавалися вони монтажу;
– чи належить записаний на них голос президенту України Леоніду Кучмі;
– яка кількість розмов про Георгія Гонгадзе досліджена експертами;
– який час звучання і зміст кожної розмови.

Якщо питання про проведення експертизи буде вирішено позитивно, Омельченко просить генпрокурора США "попередити експерта, який буде проводити експертизу, про кримінальну відповідальність за ст. 384 Кримінального кодексу України за надання завідомо неправдивого висновку, про що зробити відповідну письмову відмітку".

Оригінали аудіозаписів розмов президента Кучми про Георгія Гонгадзе та технічний пристрій, якими вони були записані, до Департаменту юстиції США будуть передані адвокатом Скоттом Хортоном, Миколою Мельниченком і консультантом тимчасової слідчої комісії Олександром Жиром, зазначив депутат в листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...