Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція знову заблокувала Литвина

Четвер, 19 грудня 2002, 09:45
Опозиція має намір блокувати роботу парламенту в четвер, заявляє лідер блоку Юлії Тимошенко.

На початку засідання близько 20 представників чотирьох опозиційних фракцій заблокували президію і трибуну парламенту. Після того як спікер Володимир Литвин оголосив перерву в засіданні до 12.30, депутати залишили зал засідань.

Крім того, як заявив в інтерв'ю журналістам співголова депутатської групи "Народний вибір" Микола Гапочка, у ході засідання лідерів фракцій у середу не вдалося досягти компромісу з питання про проведення засідання в четвер. За його словами, лідери опозиції вимагали "повернути статус-кво" і визнати недійсними результати голосування щодо зміни глави Національного банку, призначення нових глав парламентських комітетів і скасування результатів голосування із затвердження проекту держбюджету-2003 у другому читанні.

Гапочка повідомив, що в деяких випадках дискусія між лідерами носила "чисто ультимативний характер". Крім того, за його словами, була досягнута домовленість, що на нараді в четвер вранці фракції внесуть свої пропозиції і сформують великий пакет питань "на перспективу", зокрема, питання щодо закону про вибори, і, можливо, про частковий перегляд питання про перерозподіл комітетів.

Наразі лідери фракцій мають намір зібратися в кабінеті спікера для консультацій, і, можливо, їм удасться домовитися про продовження законотворчої роботи, зокрема, з питань, запропонованих прем'єр-міністром.

На початку засідання в сесійному залі зареєструвалися 409 депутатів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування