ОПОЗИЦІЯ ГОТОВА МИРИТИСЯ З КУЧМІСТАМИ. На своїх умовах

Четвер, 19 грудня 2002, 13:35
Опозиційні фракції пропонують пропрезидентській більшості компроміс для поновлення нормальної роботи Верховної Ради.

На зустрічі лідерів всіх фракцій з Володимиром Литвином опозиція запропонувала проект постанови, який відміняє голосування щодо голови Нацбанку, перерозподілу комітетів та бюджету-2003, повідомив Віктор Ющенко на прес-конференції "четвірки".

"Якщо запропонована опозицією постанова буде проголосована, ми готові до нормальної законодавчої роботи", - зазначила Юлія Тимошенко.

В той же час, коментуючи перебіг наради у Литвина, лідер БЮТ сказала: "Майже всі фракції готові до врегулювання кризи, але Леонід Макарович Кравчук запропонував цікавий шлях – вирішувати всі питання так, як і 17 грудня [тобто голосувати бюлетенями]. Це привід для роздумів: чому це говорить Леонід Макарович [лідер фракції СДПУ(О)], і чому так радикально".
У свою чергу Ющенко зазначив, що "у нього найменше відчуття, що компроміс буде сприйнятий".

Олександр Мороз сказав, що якщо більшість не прийме умову денонсації голосування, то "дії опозиції будуть адекватними". Симоненко серед іншого сказав, що опозиція готова звертатися до народу захищати демократію. За словами Тимошенко, у випадку неприйняття умов вони готові й далі блокувати роботу парламенту: "І нехай по туалетах голосують бюлетенями".

Мороз також назвав інші умови компромісу з пропрезидентською більшістю – голосування за закон про вибори на пропорційній основі та зміни до Конституції. Тимошенко додала, що опозиція також пропонуватиме мораторій на міжфракційні переходи і "відновлення чисельності фракцій", а також звільнення політв'язнів.
У свою чергу опозиція готова розглядати законопроекти уряду і більшості щодо бюджету-2003 та "податкові ініціативи".

Юлія Тимошенко також повідомила, що комітет з питань боротьби із корупцією передасть до прокуратури свідчення фальсифікації голосування. За її словами, "є серйозні правові докази", що коли більшість підписами голосувала за постанову про перехід на голосування бюлетенями, то у парламенті не було 229 депутатів, які начебто підтримали це рішення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування