Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламентські лідери дискутують у "гострому ключі"

Четвер, 19 грудня 2002, 13:38
У Верховній Раді України тривають переговори про подальшу роботу в парламенті. На даний час остаточні домовленості ще не досягнуті.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук у четвер, основні дискусії йдуть щодо двох питань.

"Четвірка" пропонує повернутися до "статусу кво" з червня 2002 року і визнати голосування, що відбулося в парламенті 17 грудня 2002 року, недійсним. "Дев'ятка" не вважає потрібним визнати це голосування недійсним, однак готова йти на переговори з окремих питань.

Кравчук додав, що "дев'ятка" не має наміру визнавати недійсною постанову про перерозподіл комітетів, прийняту в цей день, однак може бути внесена інша постанова про перерозподіл комітетів.

Він підкреслив, що дискусія лідерів проходить "у гострому ключі". Зокрема, обговорюються такі питання як перехід народних депутатів із фракції у фракцію, а також проведення політичної реформи, питання про закон про вибори.

Кравчук підтримує проведення політичної реформи, але вважає, що "потрібно розблокувати роботу парламенту". Блокуючи роботу парламенту, опозиція думає, що "хтось змінить свою позицію". У той же час, відзначив він, у випадку, якщо не удасться досягти компромісу, більшість буде голосувати "будь-яким шляхом у рамках, визначених процедурою". При цьому депутат нагадав, що Верховний суд визнав результати голосування по Земельному кодексу, що також проходило бюлетенями.

За словами Кравчука, також обговорюється питання про можливості накласти мораторій на виконання прийнятої постанови про призначення нових глав комітетів без визначення конкретного терміну до досягнення остаточних домовленостей між фракціями, а також про можливості прийняття закону про права парламентської опозиції.

Член фракції НДП Анатолій Толстоухов в інтерв'ю журналістам також не виключив варіант розгляду питання про перерозподіл комітетів відповідно до конфігурації фракцій і груп у парламенті.

Він підкреслив, що фракціям необхідно шукати компроміс, що буде їх поєднувати.

Співголова депутатської групи "Народний вибір" Микола Гапочка повідомив журналістам, що в консультаціях лідерів фракцій оголошена перерва, і вони продовжаться о 15.00.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування