Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість й опозиція сіли за стіл переговорів. І намагаються перехитрити один одного

Четвер, 19 грудня 2002, 16:06
Після обіду представники фракцій більшості та опозиції приступили до підготовки проекту постанови щодо розблокування роботи парламенту.

Про це повідомив один із представників "Нашої України" Петро Порошенко. За його словами, основними пунктами цього проекту є скасування результатів голосування 17 грудня. Також сторони обговорили можливість створення робочої групи, яка писатиме проект угоди взаємовідносин між більшістю та опозицією.

Тим часом із запізненням на 45 хвилин почалося вечірнє засідання Верховної Ради. Трибуна та місця президії знову були заблоковані представниками опозиції. Володимир Литвин звернувся з пропозицією до депутатів як виняток прийняти зміни до закону про "відмивання" брудних грошей, оскільки в іншому випадку на Україну будуть накладені санкції. У зв'язку з цим на засідання парламенту прийшов перший віце-прем'єр Микола Азаров.

Однак лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що поки не будуть анульовані результати голосування 17 грудня, опозиція і далі блокуватиме роботу парламенту.

Юлія Тимошенко також повідомила, що не варто розглядати цей законопроект до ухвалення постанови про анулювання голосування 17 грудня. Вона також повідомила, що "ніхто не бачив в очі" законопроект про внесення змін до закону про боротьбу із "відмиванням" брудних коштів.

Вона сказала, що закон раніше прийнятий Верховною Радою і підписаний президентом знайшов негативну реакцію серед західних структур і тому зміни до нього слід ухвалювати "виважено".

Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко не взяв слова. Весь час після закінчення перерви він був в урядовій ложі, де спілкувався з Азаровим.

Як пояснив журналістам лідер НДП Валерій Пустовойтенко, існує 2 варіанти розблокування роботи парламенту. Більшість пропонує єдиною постановою підтвердити заміну Стельмаха на Тігіпка й анулювати голосування за перерозподіл комітетів і навіть накласти мораторій на зміну їх керівництва.

У свою чергу опозиція пропонує кожне питання голосувати окремою постановою. Пояснюють цю хитрість тим, що зараз у більшості не вистачає голосів для прийняття постанови, яка підтверджує зміну керівництва НБУ, і таким чином вони підв'язали це питання до анулювання перерозподілу комітетів. Автоматично змушуючи і опозицію долучитися до голосування щодо ротації в НБУ.

Литвин знову оголосив перерву на 20 хвилин для продовження переговорів керівників фракції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування