Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість хоче, щоб їх захищала поліція

Четвер, 19 грудня 2002, 17:22
Член фракції СДПУ(О) Олександр Волков в інтерв'ю журналістам у Верховній Раді заявив, що запровадження інституту парламентської поліції, що пропонується, викликане ситуацією, яка склалася в парламенті.

Він підкреслив, що "треба захищати керівництво Верховної Ради від нападок на нього". Депутат стверджує, що "немає жодної держави в світі, де б не давали керівництву парламенту зайняти своє місце і вести засідання".

Член депутатської групи "Європейський вибір" Генадій Самохвалов також зазначив, що "інститут парламентської поліції повинен бути, але не сьогодні". Він підкреслив, що у багатьох парламентах є такі структури, але в українському парламенті ще не вичерпаний переговорний ресурс, хоч і йде протистояння між меншістю й більшістю.

Член фракції СДПУ(О) Тамара Прошкуратова сказала, що скептично оцінює запровадження найближчим часом інституту парламентської поліції, підкресливши, що їй "важко зрозуміти ситуацію, коли член фракції СПУ Юрій Луценко кидає регламент у голову спікера Верховної Ради: такі дії просто суперечать усім нормам людської моралі".

На її думку, до крайніх заходів, зокрема й до створення такої структури в парламенті, можливо й доведеться вдатися, якщо продовжиться безпідставне блокування роботи парламенту з боку опозиції.

18 грудня лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова повідомила, що у Верховній Раді планується створення парламентської поліції. За її словами, "ця поліція чи міліція стежитиме за порядком і не допускатиме можливості непарламентських дій, зокрема, фізичних, зокрема депутатами меншості чи навіть більшості".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування