Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Узбекистані на Кучму не пускали іноземну пресу

П'ятниця, 20 грудня 2002, 10:31
Влада Узбекистану в четвер не пустили представників іноземних ЗМІ на прес-конференцію президентів Іслама Каримова та Леоніда Кучми. У четвер український лідер перебував в Узбекистані з робочим візитом.

Прес-секретар українського посольства Тетяна Бобкова заявила, що ця конференція не була ініціативою української сторони. Ситуацію прояснив один з місцевих чиновників, який заявив: "Ми хочемо створити для Кучми сприятливий режим, адже він дуже стомився від нападів журналістів".

У результаті на прес-конференцію були допущені лише "кишенькові" журналісти урядових ЗМІ Узбекистану, які й забезпечували обом президентам "сприятливий режим", не ставлячи зайвих запитань.

Під час самих переговорів наголошувалося на пошуку шляхів реалізації ухваленої раніше "Програми економічної співпраці між Україною та Узбекистаном до 2008 року".

Посол України в Узбекистані Анатолій Касьяненко сказав, що "в Україні з інтересом сприйняли програмну доповідь Іслама Каримова на 9 сесії парламенту, особливо ту її частину, яка присвячена зміцненню обороноздатності країни". Українські заводи і раніше ремонтували узбецькі танки, а нині йдеться про модернізацію узбецької бронетехніки, причому, за заявою місцевих військових, частину танків буде адаптовано до стандартів НАТО.

Українська служба "Німецька хвиля"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування