Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість і опозиція готують політичну угоду

П'ятниця, 20 грудня 2002, 12:54
Лідер "Демократичних ініціатив" Степан Гавриш вважає, що кризова ситуація у парламенті повинна бути розв`язана впродовж наступного тижня.

Про це він заявив після завершення зустрічі лідерів груп та фракцій парламенту з іноземними послами, акредитованими в Україні.

За словами Гавриша, у понеділок, 23 грудня, більшість спробує дійти з меншістю "максимально швидкого і реального компромісу". Таким компромісом він назвав підготовлений проект постанови з чотирьох пунктів.

За його словами, у цьому проекті першим пунктом підтверджується голосування за ротацію керівництва Національного банку (Сергій Тігіпко змінив Володимира Стельмаха на посаді голови НБУ), другим пунктом скасовується голосування про перерозподіл комітетів ВР. Третім запроваджується мораторій на прийняття рішень щодо перерозподілу комітетів до підписання політичної угоди між парламентською більшістю та опозицією. Четвертим пунктом більшість відмовляється від можливості прийняття рішень іменними бюлетенями.

Гавриш зазначив, що сьогодні говорити про те, що більшість та меншість домовились, не можна. "Відчувається, що опозиція ще не готова до цієї постанови", - сказав він, додавши, що найбільше з цим проектом погоджується "Наша Україна".

Він не виключив, що опозиція продовжуватиме вимагати "повернутись до ранку 17 грудня", тобто наполягатиме на відмові від легітимності голосування 17 грудня.

На переконання лідера "Демініціатив", вихід із ситуації може лежати виключно у компромісах. Водночас Гавриш сказав, що не впевнений у тому, що в понеділок на Погоджувальній раді за участю виключно лідерів фракцій та груп цей проект постанови буде остаточно узгоджено.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування