Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не став антисемітом. За це тепер мстяться Червоненку

П'ятниця, 20 грудня 2002, 13:24
Народний депутат Євген Червоненко звернувся до генпрокурора з вимогою порушити кримінальну справу щодо приниження його через єврейську національність і погроз у зв'язку з цим.

"12 та 16 грудня поточного року на території підприємства "Орлан Транс" були розповсюджені, видрукувані типографським методом, антисемітські листівки брутального змісту великим накладом, що принижують мою честь та гідність. Окрім того, в них висловлювались погрози на адресу мене, як народного депутата, як українського єврея", - зазначається у відкритому листі Червоненка, поширеному в п'ятницю.

На думку депутата, такі дії є "продовженням політичного терору, який розгортається проти мене, як народного депутата і члена блоку "Наша Україна". "Є підстави вважати, що цей факт і останні події пов'язані з конфліктом концерну "Орлан" з Львівською податковою адміністрацією".

"Ці листівки не характерні для Львова і з'явилися під час нескінченного терору перевіряючих Львівської ДПІ на підприємстві. До цього міліціонери Львівської податкової вже робили спроби дестабілізувати колектив підприємства, беззаконно вимагаючи "компру" від працівників на керівників підприємства та мене особисто як почесного президента концерну "Орлан".

Червоненко також "переконаний, що розповсюдження листівок антисемітського змісту є помстою відомих політичних сил" за те, що він не дав можливості створити Ющенко "антисемітський образ".

На думку Червоненка, його опоненти хочуть "дестабілізувати підприємство, яке я будував", "знищити робочі місця". "Сьогодні їх [робітників "Орлану"] єдина вина тільки у тому, що їх почесний президент підтримує блок Віктора Ющенко "Наша Україна".

В зв'язку з цим Червоненко просить зняти з нього повноваження почесного президента концерну "Орлан".

"Сьогодні, 20 грудня 2002 року, у свій день народження я змушений просити багатотисячний колектив зняти з мене звання почесного президента концерну "Орлан", хоч я і моя команда його народили, хоч переконаний, що я це звання чесно заслужив. Я не хочу, щоб страждали невинні люди", - зазначається у листі Червоненка.

Свого відкритого листа Червоненко адресує, як він зазначає, "президенту, прем'єр-міністру, голові Верховної Ради, народним депутатам України, іноземним послам в Україні, інвесторам, Всесвітньому Єврейському Конгресу, правозахисним організаціям".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
Усі новини...