Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович став президентом... НОК

П'ятниця, 20 грудня 2002, 13:36
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович обраний президентом Національного олімпійського комітету України.

За це рішення проголосували одноголосно делегати 14-ої звітно-виборної генеральної асамблеї НОК України у п'ятницю в Києві.

Раніше чотири кандидати на цю посаду - член Міжнародного олімпійського комітету в Україні, президент української Федерації легкої атлетики Валерій Борзов, попередній президент НОК Іван Федоренко, віце-президент Федерації бейсболу та софтболу Микола Марценюк і президент Федерації важкої атлетики Анатолій Писаренко зняли свої кандидатури.

Янукович висловив вдячність учасникам асамблеї, зазначивши, що така довіра є "великою відповідальністю". "Мені дуже нелегко було дати згоду на цю посаду, але я розумію, що майбутнього не буде, якщо не буде розвитку спорту, якщо ми не будемо бачити, що наші діти та онуки ростуть здоровими, а наша країна розвиватиметься тоді, коли буде здоров'я нації. Всі досягнення в спорті - це, передусім, важливо для майбутніх поколінь", - наголосив він.

Раніше в ході генасамблеї НОК також ухвалено рішення про внесення змін в статут цієї організації, згідно з якими президент Комітету обирається на 4 роки, обмежень на переобрання немає.

У генасамблеї НОК беруть участь Янукович, Київський міський голова Олександр Омельченко, президенти спортивних федерацій, народний депутат, президент Федерації футбола України Григорій Суркис.

Інтерфакс-Україна

Читайте также:

Володар п'яти кілець

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування