Васильєв надіслав "темник" газеті Мороза

П'ятниця, 20 грудня 2002, 17:06
Керівник головного управління інформаційної політики адміністрації Президента України Сергій Васильєв у відкритому листі до газети "Товариш" 12 грудня запропонував газети "оприлюднити" його думку "з приводу питань, що так або інакше пов'язані зі свободою слова в Україні".

У відкритому листі головний редактор газети Соціалістичної партії Черніков наголошує, що у своєму відкритому листі Васильєв звертається "до редакції "Товариша" як посадова особа адміністрації президента України".

Головний редактор наголошує, що "відповідно до діючого законодавства, ані ГУІП, ані АПУ в цілому, і їх посадові особи не мають законного права впливати на ситуацію зі свободою слова в Україні, або від імені держави констатувати її".

"Якщо ви, пан Васильєв, вважаєте, що газета "Товариш" оприлюднила про вас інформацію, яка не відповідає дійсності, то в якості приватної особи ви можете звернутися до нас з проханням відповідного спростування", - йдеться у відкритому листі.

"Але, ми наполягаємо, що будь-яке регулювання інформаційної сфери з боку АПУ є незаконним за визначенням. І, відповідно, є беззмістовним будь-яке спілкування з посадовцями (саме як з посадовцями!) АПУ на цю тему", - наголошує Черніков.

Автори відкритого листа нагадують, що "єдиним належним представником держави з кола осіб, що, відповідно до чинного законодавства, мають відношення до АПУ, є президент України. Або особи, що у встановлений законодавством спосіб уповноважені на це представництво в тій чи іншій сфері".

"Цим офіційно запрошуємо перелічених осіб до виступу на сторінках "Товариша", зазначає головний редактор видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News