Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У березні Янукович домагатиметься "річної недоторканності"

Понеділок, 23 грудня 2002, 10:57
Уряд України розробив план підготовки проекту програми своєї діяльності, відповідно до якого проект має бути поданий до Верховної Ради 28 лютого майбутнього року.

Як випливає з розпорядження Кабінету Міністрів від 19 грудня, в основу програми буде покладено послання президента Кучми до Верховної Ради "Європейський вибір. Концептуальні основи стратегії економічного й соціального розвитку України на 2002-2011 роки".

Керівниками робочих груп із підготовки окремих розділів проекту програми, відповідно до розподілу функціональних обов'язків, призначені перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, віце-прем'єри Віталій Гайдук, Іван Кириленко, Дмитро Табачник.

Підготовка розділу із зміцнення законності й правопорядку, посилення обороноздатності держави буде здійснюватися під керівництвом міністра оборони Володимира Шкідченка.

Відповідно до розпорядження, керівники повинні затвердити персональний склад груп, до роботи яких будуть залучатися представники центральних і місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування, народні депутати, представники наукових установ, громадських організацій і незалежних експертів.

Міністр економіки і з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковский має до 21 лютого подати проект програми в Кабінет Міністрів, попередньо узагальнивши підготовлені матеріали.

Постановою також затверджений план підготовки проекту програми діяльності уряду, відповідно до якого до 24 грудня до Мінекономіки мають бути подані матеріали, у яких будуть визначені основні підходи до рішення гострих проблем соціально-економічного розвитку держави, стратегічні цілі й завдання урядової політики, структура проекту програми. Узагальнення поданих матеріалів повинні бути зроблені Мінекономіки 25-27 грудня.

На 28 грудня заплановане проведення спільного засідання керівників робочих груп під головуванням Азарова, на якому обговорюватимуться основні підходи до розробки проекту програми.

До 6 лютого Мінекономіки має розробити проект програми і подати його до Кабінету Міністрів, після чого 11 лютого проект буде розглянуто на спільному засіданні урядових комітетів. 12-16 лютого проект планується розглянути у фракціях і групах Верховної Ради. У цей же час пройде обговорення проекту при участі експертів, наукових працівників, неурядових організацій і громадськості.

До 21 лютого Мінекономіки й керівники робочих груп повинні подати для розгляду на засіданні уряду дороблений проект. 26 лютого відбудеться розгляд проекту програми на розширеному засіданні Кабінету Міністрів за участю представників депутатських фракцій і груп, місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування.

28 лютого проект програми діяльності уряду має бути внесений до парламенту. Як відомо, у випадку затвердження програми уряду, депутати не зможуть висловити недовіру урядові й прем'єрові протягом року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування