Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Четвірка "зобов'язалася" не заважати більшості проголосувати за призначення Тігіпка

Понеділок, 23 грудня 2002, 13:16
Лідер фракції комуністів Петро Симоненко заявляє, що опозиція не буде заважати більшості голосувати з питання ротації керівництва Нацбанку.

"Ми зобов'язуємося не заважати, розблокувати роботу парламенту, щоб більшість мала право проголосувати", - сказав він в інтерв'ю журналістам у понеділок. У той же час Симоненко підкреслив, що опозиція не буде підтримувати питання зміни керівництва НБУ.

У свою чергу лідер групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш висловив думку, що для досягнення компромісу опозиційні фракції повинні взяти участь у голосуванні. "Гарантії лівих фракцій повинні бути у тому, що вони підтримають таке голосування", - сказав він, додавши, що в іншому випадку "це провал переговорів, що найближчим часом відновитися вже не зможуть, і ми змушені будемо перейти на голосування з усіх питань іменними бюлетенями".

У той же час, Гавриш підкреслив, що парламентська більшість не ставить жорстко питання про обов'язковість голосування опозиції з питання ротації керівництва НБУ.

Коментуючи підсумки засідання лідерів фракцій, він повідомив, що на ньому, у принципі, знайдена "дорога до компромісу". Питання про ротацію керівництва НБУ і про держбюджет на 2003 рік будуть виноситися на голосування окремо. Гавриш не виключив, що це голосування відбудеться у вівторок.

"Це є наслідком виконання умов політичного компромісу, щоб дві сторони вийшли з глухого кута", - підкреслив він.

За словами Гавриша, лідери фракцій також обговорювали питання про можливість припинення дії постанови про перерозподіл комітетів. Він нагадав, що на розгляд запропоновано два проекти відповідних постанов. Перший, внесений опозицією, "досить твердий і безкомпромісний". У другому більшість "пропонує широкий компроміс виходу із ситуації".

Гавриш також відзначив, що голосування про підтвердження результатів голосування 17 грудня повинне бути проведено електронним голосуванням у сесійній залі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...