"Наша Україна" поглинає БЮТ, КПУ та СПУ?

Понеділок, 23 грудня 2002, 13:48
До весни наступного року блок "Наша Україна" планує мати конкретну програму політичної боротьби. Про це в інтерв'ю газеті "Київський телеграф" сказав народний депутат, член фракції "Наша Україна" Олег Рибачук.

Зокрема, на запитання, коли в "Нашій Україні" з'явиться конкретна програма подальших дій, Рибачук відповів: "До весни буде". При цьому він уточнив, що це буде "програма європейської політичної боротьби".

За словами Рибачука, блок вже підписав "низку документів про підготовку програми дій "Нашої України", і відразу після Нового року він вийде "на новий рівень".

Депутат повідомив, що мета програми - "визначити кроки, спрямовані на зміну влади", та сконсолідувати сили, які погоджуються підтримувати "Нашу Україну" в цьому прагненні.

Рибачук також зазначив, що на основі "Нашої України" створюватиметься не політична партія, оскільки це "не оригінально і не актуально", а альянс опозиційних партій. "Ми спробуємо створити альянс партій, які вважають, що нинішній режим треба змінити", - сказав він.

При цьому Рибачук припустив, що в цьому альянсі будуть і БЮТ, і комуністи та соціалісти. "Там будуть усі, хто виступає проти нинішнього режиму", - переконаний депутат.

Рибачук також висловив думку, що сьогодні влада "поводиться ірраціонально", сприяючи консолідації опозиції. Одностайне голосування за окремі питання комуністів і Конгресу українських націоналістів депутат називає "результатом дії влади", яка бачить перед собою сьогодні "не ручних, а найсправжніших" опонентів, і яка "не вирішила головного питання" - не забезпечила політичної стабільності в державі.

Крім того, у своєму інтерв'ю Рибачук висловив переконання, що за рік лідер "Нашої України" Віктор Ющенко буде лідером серед кандидатів у президенти України - "з великим відривом від решти".

У влади, на думку Рибачука, "немає кандидата, який міг би стати альтернативою" Ющенкові.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News