Директора "Ленкузні" випустили. Колектив готується до політичного страйку

Понеділок, 23 грудня 2002, 14:03
Директора заводу "Ленінська кузня" Петра Блиндара випущено з-під варти, повідомив перед початком прес-конференції, що була присвячена останнім подіям навколо підприємства, голова профкому й страйкому заводу Сергій Авдошин.

Генеральна прокуратура України затримала генерального директора київського суднобудівного заводу "Ленінська кузня" Петра Блиндара в ніч з 20 на 21 грудня, повідомила в понеділок прес-служба підприємства.

У цьому зв'язку робітники суднобудівного заводу провели зранку біля стін Генеральної прокуратури України страйк із вимогою звільнити Блиндара. У трудовому колективі не володіють інформацією про причини затримки Блиндара, і пов'язують його з "політичними репресіями влади щодо трудового колективу".

У Генпрокуратурі України агентству не прокоментували затримання Блиндара, пообіцявши, що офіційний коментар буде розповсюджено протягом понеділка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ось вже майже 3 місяці наші підприємства знаходяться під постійним пресом численних перевірок, що очолюються Генеральною прокуратурою", —говориться у зверненні трудового колективу "Ленінської кузні", ухваленому на загальних зборах у понеділок.

Перевірки блокують роботу підприємства, зривають виконання важливих міжнародних контрактів і державних оборонних замовлень і ставлять під погрозу виплату заробітної плати працівникам заводу, говориться в документі. Проте, вказується у зверненні, за час перевірок не виявлено жодних порушень у роботі підприємства.

"Але тиск на колектив "Ленінської кузні" не припиняється", цитують документ "Українські новини".

У зверненні говориться, що працівники слідчих органів прямо заявляють, що перевірки пов'язані з вимогою влади знайти компрометуючі матеріали на депутата Верховної Ради від блоку "Наша Україна" Петра Порошенка. У зв'язку з цим колектив підприємства починає процедуру політичного страйку.

"Завод "Ленінська кузня"…не страйкував, починаючи з 1917 року, але сьогодні ми змушені вдатися до такого кроку". Працівники підприємства залишають за собою право у випадку невиконання їхніх вимог закликати до загальнонаціонального страйку солідарності всіх працівників суднобудівної галузі.

"Ленінська кузня" входить до складу концерну "Укрпромінвест", почесним президентом якого є народний депутат Петро Порошенко (блок "Наша Україна").

Зараз "Ленінська кузня" будує для західноєвропейських замовників танкери для перевезення хімічної продукції, комбіновані суховозні судна, а також робить автоматизовані котлоагрегати, морозильні апарати, сміттєспалювальні печі, рухові комплекси для суден різних класів. Крім того, завод активно співробітничає з військово-морським відомством України.

У березні суднобудівний завод "Ленінська кузня" відзначив 140-річчя з дня заснування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...