Більшість буде голосувати за депутатів, які "не добігли до місця"?

Вівторок, 24 грудня 2002, 11:40
Народний депутат України від СДПУ(О) Володимир Заєць, який очолював лічильну комісію парламенту у день голосування 17 грудня, заявляє, що регламент порушують представники як більшості, так й опозиції.

Виступаючи з парламентської трибуни на засіданні народних депутатів у вівторок, Заєць підкреслив, що представники опозиції заявляють про порушення регламенту, зокрема, неучасть особисто у голосуванні ряду народних депутатів.

У той же час, з його слів, "за всі 12 років не знайдеться жодного народного депутата, який би хоч би раз не голосував би за свого колегу".

Зі слів Зайця, за весь цей час при ухваленні таким чином рішень вважалося нормальним голосувати за депутатів, які "не встигли добігти до свого робочого місця або через які-небудь причини відсутні у залі". "Так голосували раніше, так голосують і зараз", - підкреслив він.

У той же час, зі слів Зайця, це питання вимагає законодавчого урегулювання, зокрема, фракція СДПУ(О) підтримує ідею голосування фракцією. Разом з тим Заєць нагадав, що недавно прийнятий Земельний кодекс також приймався за процедурою голосування іменними бюлетенями.

На його думку, у цьому відношенні позиція опозиційних сил є "політикою подвійних стандартів".

Депутат сказав, що меншість "зайняла антагоністичну політичну позицію". Зі слів Зайця, конфлікт у Верховній Раді носить політичний характер і його рішення необхідно шукати у політичній площині. Необхідно, підкреслив депутат, "відмовитися від антагонізму і шукати компроміс".

Як повідомлялося, опозиція заявила, що під час голосування 17 грудня був порушений регламент, зокрема, мала місце фальсифікація, коли за деяких депутатів проголосували іменними бюлетенями.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування