Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США і Росії є спільні інтереси в Україні?

Вівторок, 24 грудня 2002, 12:35
"Доти, поки Росія поважатиме суверенітет колишніх радянських республік, у Сполучених Штатів є всі підстави співробітничати з Росією в справі стабілізації обстановки в цих країнах і надання їм допомоги", - таку думку висловив професор Колумбійського університету Роберт Легволд у статті, опублікованій в американському часописі The National Interest.

Розмірковуючи про перспективи відносин США і Росії, Легволд дійшов висновку, що одним з можливих напрямків зміцнення американо-російського альянсу є співробітництво в області зовнішньої політики. Так зокрема, "новий порядок Путіна привів до різкого охолодження відносин Росії з режимом Олександра Лукашенка. У результаті режим, що зневажає принципи, на яких ґрунтується сучасна європейська безпека, виявився в зростаючій ізоляції, перспективи російсько-білоруського союзу стали менш райдужними, а Україна вже менше боїться опинитися в оточенні".

"Інтереси Росії і США в Білорусії, в Україні й у Молдавії, хоч і не цілком, але збігаються, а це може сприяти зміцненню стабільності і проведенню реформ, що грають на руку як США, так і Росії", вважає професор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування