Україна вступить до НАТО років за 20

Вівторок, 24 грудня 2002, 12:56
НАТО "на 100"% зацікавлено бачити Україну серед своїх членів, однак до повного рішення "кольчужного" питання говорити про серйозний прогрес у двосторонніх відносинах складно, заявляє народний депутат Ігор Осташ.

У ході прес-конференції, присвяченої підсумкам поїздки в штаб-квартиру НАТО групи депутатів, що відбулася у вівторок у Києві, він повідомив, що позиція НАТО з "кольчужного питання" залишилася незмінною.

"Альянс наполягає на тому, що Україна не надала повної інформації з "Кольчуг". Разом з тим, присутній на прес-конференції депутат Микола Катеринчук відзначив, що в альянсі існує чітке розмежування між Україною і "кримінальним злочином, якщо такий був".

За словами народного депутата Анатолія Доманського, у ході зустрічі з генеральним секретарем альянсу Джорджем Робертсоном останній заявив, що у відносинах України і НАТО "є криза". "Поки не будуть поставлені всі крапки над "і" у "кольчужному питанні", криза поглиблюватиметься", - сказав він.

Доманський також повідомив, що в зв'язку з цією проблемою "у НАТО є питання до президента".

За словами депутата, низка високопоставлених чиновників альянсу відзначали, що Україна зможе вступити в НАТО "через років десять, але швидше за все, років через двадцять". "Поки ми не вийдемо на європейські стандарти, вона нас не запросять", - підкреслив Доманский.

Народний депутат Катеринчук відзначив, що в НАТО не зв'язують рішення "кольчужного питання" з майбутніми президентськими виборами, тому що раніше президент України заявив про те, що "не піде на третій термін". "Це питання пов'язане з кризою довіри до керівництва держави, і це питання буде відкритим доти, поки не будуть дані відповіді на всі питання", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування