Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На колишньому заводі Григоришина – новий скандал

Вівторок, 24 грудня 2002, 13:00
Зрив зборів акціонерів ВАТ "Дніпроспецсталь", запланованих на вівторок, 24 грудня, є спланованою акцією. Про це заявив у вівторок представник нового власника 58-відсоткового пакету акцій "Дніпроспецсталі" - "ING-Барингз-Восток" Олександр Матт на прес-конференції в Запоріжжі

Раніше Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська своєю ухвалою заборонив реєстратору ВАТ "Дніпроспецсталь" - ТОВ "ОФР Запоріжжя" проводити реєстрацію акціонерів "Дніпроспецсталі" для участі в сьогоднішніх загальних зборах акціонерів та передавати реєстр цього підприємства емітенту або будь-яким іншим особам.

За словами Матта, такі події "викликають подив", оскільки на порядок денний зборів, запланованих на 24 грудня, не виносилися питання стосовно кардинальних змін в діяльності "Дніпроспецсталі". Зокрема, зазначив Матт, під час зборів планувалося планувалося затвердити виплату дивідендів акціонерів в розмірі 10-15 грн. на одну акцію, переобрати членів спостережної ради, змінити реєстратора, затвердити нового голову правління. На даний момент обов'язки голови правління ВАТ "Дніпроспецсталь" виконує Володимир Куйда.

Матт також наголосив, що зрив зборів є виявом "глибокої неповаги до акціонерів - працівників заводу, яких набагато більше, ніж нас". За його словами, рішення Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська буде оскаржено у відповідних інстанціях.

За словами Матта, новий власник контрольного пакету акцій ВАТ "Дніпроспецсталь" не має наміру змінювати стратегічний курс підприємства, і планує займатися виключно інвестуванням виробництва та збільшенням обсягів продажу продукції "Дніпроспецсталі" на російському ринку.

Контрольний пакет акцій ЗАТ "Дніпроспецсталь", контрольований раніше підприємцем Костянтином Григоришиним, було продано міжнародному консорціуму, до складу якого входять групи російських і європейських інвесторів. Найбільший учасник консорціуму входить у всесвітню групу ING, яка займається банківською діяльністю, страхуванням і управлінням активами в більш ніж шістдесяти п'яти країнах.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: