Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин і більшість вирішили взяти "четвірку" облогою і підписами

Вівторок, 24 грудня 2002, 13:22
У вівторок о 14.30 лідери депутатських фракцій і груп зберуться у кабінеті спікера Володимира Литвина для узгодження позицій і прийняття відповідного рішення про проведення засідання парламенту у вівторок. Закриваючи ранкове засідання Верховної Ради, Литвин запросив представників і керівників всіх парламентських фракцій зібратися у нього.

"Ми закриємося, не випустимо нікого поки не буде прийняте рішення", - сказав Литвин. Він також підкреслив, що у ході засідання народних депутатів у вівторок були висловлені позиції всіх фракцій і груп, і вони певним чином відрізняються від офіційної позиції керівників цих об'єднань.

На думку Литвина, це є свідченням того, що сьогодні народним депутатам "болить" те, що відбувається у парламенті. Спікер також вважає, що депутати розуміють необхідність пошуку компромісу.

Він підкреслив, що "сьогодні провина лежить на всіх нас", у тому числі і на голові парламенту і головах фракцій і груп. Зі слів Литвина, всі домовленості, досягнуті раніше, на сьогоднішній день зруйновані. "Ми дійшли до того, що засідання лідерів фракцій стенографується - ми не довіряємо один одному", - додав він.

Спікер звернувся до депутатів з проханням "повернути довіру до сесійної зали", і розблокувати ситуацію, яка склалася. "Ми чудово говоримо про український народ, про бюджет, але мало, що для цього робимо", - додав він.
Литвин також закликав народних депутатів о 16.00 (початок вечірнього засідання парламенту) "цивілізовано ухвалити відповідні рішення".

"Я буду робити все для того, щоб був цивілізований парламент", - підкреслив спікер, додавши, що на сьогоднішній день депутати "борються один з одним, і ми захопилися цим".

Планувалося, що у вівторок парламент повинен ухвалити рішення з ряду питань, зокрема, внести зміни у закон про легалізацію брудних грошей.

У також час як повідомив голова тимчасової рахункової комісії Володимир Заєць, до кінця дня вівторка опозиції буде наданий повний список народних депутатів - представників більшості, які підтверджують свою участь у голосуванні 17 грудня.

Зі слів Зайця, він звернувся з відповідним проханням до керівників всіх фракцій і груп, і у вівторок протягом дня проводиться збір підписів народних депутатів про підтвердження голосування 17 грудня. Заєць підкреслив, що до кінця дня сьогодні опозиції буде наданий повний список народних депутатів, підтверджуючих свою участь у голосуванні 17 грудня.

У свою чергу голова постійної лічильної комісії парламенту Валерій Мішура (фракція КПУ) повідомив про те, що після проведення голосування 17 грудня постійна рахункова комісія склала відповідний акт, де були зафіксовані всі допущені у ході голосування порушення, зокрема, участь у голосуванні депутатів, яких не було у цей день у парламенті.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...