ТІГІПКА ПРЕДСТАВИЛИ ЯК НОВОГО ГОЛОВУ НАЦБАНКУ

Вівторок, 24 грудня 2002, 15:11
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у вівторок представив нового голову Національного банку України Сергія Тігіпка керівному складу НБУ, повідомила прес-служба НБУ.

"Я з повагою ставлюся до професійного колективу НБУ. Їх знання і досвід відповідають посадам. Зміни будуть, кардинальних - ні", - цитують у прес-релізі слова нового голови банку.

Згідно з документом, Литвин висловив надію, що Національний банк і далі буде проводити "єдино вірну політику, направлену, передусім, на збереження стабільності національної валюти".

Голова Верховної Ради подякував екс-голові НБУ Володимирові Стельмаху за роботу на цій посаді і вручив йому Почесну грамоту Верховної Ради.

Тігіпко, зазначено у прес-релізі, сказав, що "за допомогою президента, Верховної Ради і колективу НБУ" завдання втримати стабільну гривню буде забезпечено.

Згідно із законом про Нацбанк, його голову призначає Верховна Рада за поданням президента. Парламент у ході поіменного голосування бюлетенями 17 грудня прийняв подання про відставку голови Нацбанку Стельмаха і призначення на цю посаду Тігіпка. Опозиція оскаржує законність голосування.

42-річний Тігіпко у 1991-1992 рр. був заступником глави правління банку "Дніпро", в 1992-1997 рр. – головою правління ПриватБанку (Дніпропетровськ). У 1997 році займав посаду віце-прем'єра з питань економічної реформи; у 1997-1999 рр. - віце-прем'єра з питань економіки; у 1999-2000 рр. був міністром економіки, в 2000 році - членом РНБО і головою Митно-тарифної ради України.

На момент призначення главою НБУ Тігіпко очолював у парламенті фракцію Партій промисловців і підприємців "Трудова Україна", входив до комітету охорони здоров'я, материнства і дитинства.

Стельмах у минулий вівторок вийшов на лікарняний, поклавши виконання своїх обов'язків на заступника голови Павла Сеніша.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування