Українці не хочуть бачити кандидата від влади президентом

Вівторок, 24 грудня 2002, 15:57
Найвищий рейтинг серед політиків у громадян України як і раніше має лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень і центром "Соціальний моніторинг".

За результатами опитування, якби вибори президента відбулися найближчої неділі, за Ющенка проголосували б 25% респондентів. У вересні за нього готові були віддати голоси стільки ж українців. За лідера Компартії Петра Симоненка проголосували б 13%, хоч у вересні його підтримували 11%.

За нинішнього президента Леоніда Кучму і главу адміністрації президента Віктора Медведчука готові проголосувати по 5% опитаних. У вересні Кучму готові були підтримати 3,5%, а Медведчука - 5%.

По 5% респондентів готові віддати свої голоси за лідерів опозиції Юлію Тимошенко й Олександра Мороза, хоч, порівняно з вереснем, кількість їх прихильників відповідно поменшала і зросла на 1%.

Якби кандидатом у президенти був прем'єр Віктор Янукович (призначений 21 листопада 2003 року), за нього проголосували б 4%; за екс-прем'єра Анатолія Кінаха - 3% (на 2% менше, ніж у вересні); за голову РНБО Євгена Марчука і нового голову Нацбанку Сергія Тігіпка - по 2%; за першого віце-прем'єра і міністра фінансів Миколу Азарова і спікера Верховної Ради Володимира Литвина - по 1%.

Кількість людей, які ще не визначилися зі своїми уподобаннями, поменшала з 16% (у вересні) до 12% (у грудні). Тих, хто проголосував би проти всіх у вересні, було 10%, а у грудні стало 8%. У вересні не збиралися брати участь у виборах 7% опитаних, а станом на кінець року не мають намір голосувати 5%.

Опитування проводилося з 2 по 10 грудня серед 2311 респондентів у всіх регіонах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...