ОПОЗИЦІЯ ЗНОВУ ОТРИМАЛА ПАРЛАМЕНТСЬКІ КОМІТЕТИ

Вівторок, 24 грудня 2002, 16:52
Верховна Рада України підтримала постанову, спрямовану на розблокування роботи парламенту, що, зокрема, передбачає введення мораторію на перерозподіл парламентських комітетів. За відповідну постанову проголосували 246 депутатів з 364, які зареєструвалися у залі.

Відповідно до постанови, пропонується розблокувати роботу парламенту і створити погоджувальну комісію, до якої ввійдуть по одному представнику від кожної фракції і групи. Крім того, постановою введений мораторій на зміну керівництва парламенту, зокрема, глав комітетів.

Третім пунктом постанови визнаються такими, що не вступили у силу, постанова про обрання глав комітетів і їхніх перших заступників, а також постанова про порядок голосування, якими передбачалася можливість проведення голосування іменними бюлетенями.

Як повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин, у ході засідання лідерів фракцій у вівторок була досягнута домовленість, відповідно до якої у випадку, якщо парламент підтримає постанову про розблокування своєї роботи, у цей же день на голосування буде винесений законопроект про внесення змін у закон про боротьбу з відмиванням "брудних" грошей, а також урядові законопроекти, спрямовані на поповнення дохідної частини бюджету.

Спікер також підкреслив, що такий порядок розгляду питань підтримали всі лідери фракцій, за винятком однієї, яку він не назвав.

Раніше у вівторок депутати тричі не могли набрати необхідну кількість голосів у підтримку цього документа.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування