Опозиція хоче ще раз проголосувати по Тігіпку

Вівторок, 24 грудня 2002, 18:19
Не виключено, що опозиційні фракції будуть піднімати питання про винесення на повторне голосування питання про ротації керівництва Національного банку України.

В інтерв'ю журналістам у вівторок лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз підкреслив, що фракція не буде наполягати на цьому, але буде пропонувати голові Верховної Ради Володимиру Литвину винести це питання на голосування.

За словами Мороза, Володимир Стельмах не буде працювати на посаді глави Нацбанку, оскільки "його вже зламали". У той же час, він вважає за необхідне винесення цього питання на голосування.

Таку ж думку висловив і лідер фракції Компартії Петро Симоненко, підкресливши, що необхідно вирішити питання про "врегулювання законності призначення Сергія Тігіпка" на посаду глави НБУ.

Він також не виключив, що вже в середу це питання буде пропонуватися винести на голосування в зал. Симоненко додав, що необхідно продовжити переговори й консультації лідерів фракцій.

Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко підкреслила, що фракція буде наполягати на винесенні на повторне голосування питань про ротацію керівництва НБУ і про скасування результатів голосування за прийняття бюджету на 2003 рік у другому читанні.

Вона вважає "абсолютно нелегітимним" прийняту 17 грудня постанову про призначення Тігіпка. Тимошенко пояснила, що прийнята у вівторок постанова про розблокування роботи парламенту, зокрема, скасовує процедуру голосування іменними бюлетенями. Разом з тим, за її словами, питання про призначення Тігіпка "залишається підвішеним".

Тимошенко повідомила, що фракція не брала участі в голосуванні за закони, спрямовані на поповнення дохідної частини держбюджету-2003.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування