Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛІДЕР ФРАКЦІЇ СДПУ(О) КОНСТАТУЄ ПОЧАТОК РОЗВАЛУ БІЛЬШОСТІ

Вівторок, 24 грудня 2002, 18:44
Лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук вважає, що ухвалення постанови про розблокування роботи парламенту може стати однією з підстав розвалу більшості.

Таку думку він висловив журналістам у вівторок, підкресливши, що фракція не підтримувала затвердження цієї постанови ані в кабінеті голови Верховної Ради Володимира Литвина, ані в залі.

"Ми вважаємо, що це початок розвалу більшості. У фракції йдуть розмови, що ми можемо призупинити членство в більшості", заявив Кравчук.

За його словами, депутати-члени фракції говорять про те, що залишають за собою право голосувати на свій розсуд. "Дисципліни вже не буде", - додав Кравчук. Він пояснив, що члени фракції вважають, що їх "кинули" і він вже не може ними керувати.

За словами Кравчука, керівники фракцій "дев'ятки" домовилися, що в жодному разі не голосуватимуть за запропоновану постанову. На його думку, ухвалення цього документа "поставило під сумнів" також і голосування з інших питань, зокрема, про зміну керівництва НБУ і скасування результатів голосування про затвердження в другому читанні держбюджету на 2003 рік.

"Не виключено, що завтра почнуться розмови, що вони також є нелегітимними", - заявив він. Депутат додав, що його фракція (у СДПУ(О) входить 39 народних депутатів) братиме участь у голосуванні в сесійному залі в залежності від сформованої ситуації, і кожен депутат - член фракції буде ухвалювати рішення щодо голосування самостійно.

Парламентська більшість, до якої входять 9 пропрезидентських фракцій і низка позафракційних депутатів, останнім часом нараховувала 236 депутатів.

Інтерфакс-Україна

Про те, як парламент розблокував свою роботу, читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування