Партнер Тимошенко по "ЄЕСУ" оголошений у міжнародний розшук

Середа, 25 грудня 2002, 10:54
Один з колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Валерій Фалькович оголошений у міжнародний розшук, повідомили агентству Інтерфакс-Україна у середу у прес-службі Генеральної прокуратури.

За інформацією прес-служби, у зв'язку з тим, що Фалькович "з 12 листопада нинішнього року ухиляється від слідства і суду, зник з території України і його місцезнаходження як слідчим органам, так і запоручникам невідомо, то 20 грудня Печерський місцевий суд Києва змінив запобіжний засіб щодо нього з особистої поруки на затримання і доставку його під вартою до суду. Він оголошений у міжнародний розшук".

Як повідомлялося, кримінальна справа відносно колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ" Олександра Тимошенка і Фальковича була порушена Генпрокуратурою 18 серпня 2000 року.

Вони звинувачуються у розкраданні з використанням службових повноважень державних коштів при здійсненні структурою "Укртехсервіс" у 1990-х роках операцій з експорту металопрокату до країни Далекого Сходу на суму $800 тис.

Фалькович і Тимошенко були арештовані у 2000 році. 9 серпня 2001 року Києво-Святошинський місцевий суд звільнив їх з-під арешту під особисту поруку ряду народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування