Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма закрив Україні дорогу в ЄврАзЕС

Середа, 25 грудня 2002, 14:35
Президент України Леонід Кучма переконаний, що Україна не стане повноправним членом Євразійського економічного співтовариства, насамперед, з економічних причин.

"Ми не є і не будемо членами ЄврАзЕС. Це моє переконання", - підкреслив Кучма, відповідаючи на питання журналістів на прес-конференції у середу в Києві.

Пояснюючи свої слова, глава держави відзначив, що "економічно навіть не можемо бути (членами ЄврАзЕС)". На його думку, участь України в ЄврАзЕС була б вигідною, якби Росія поширила свої внутрішні ціни, насамперед, на енергоносії, на все співтовариство. В іншому випадку "ми не будемо конкурентноздатними", відзначив Кучма.

Разом з тим він вважає, що у випадку реалізації у рамках СНД економічних інтересів країн-членів співдружності відпаде необхідність у багатьох регіональних організаціях на його території, зокрема, ЄврАзЕС і ГУУАМ.

При цьому президент песимістично висловився про перспективи ГУУАМ у випадку, якщо не вдасться реалізувати угоду про зону вільної торгівлі в рамках цієї організації. "Якщо нам (членам ГУУАМ) не удасться разом мати вільну торгівлю, то... ", - сказав президент.

Як відомо, у ГУУАМ входять Грузія, Україна, Узбекистан, Азербайджан і Молдова, а в ЄврАзЕС - Росія, Казахстан, Киргизія, Білорусія й Таджикистан.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування