Більшість сумнівається у непохитності зміни глави НБУ?

Середа, 25 грудня 2002, 16:44
Депутати, які входять до парламентської більшості, взагалі виключають можливість переголосування по призначенню нового голови Національного банку України Сергію Тігіпка.

Зокрема, член фракції "ПППУ - "Трудова Україна" Микола Оніщук сказав, що "переголосування по ротації керівництва Національного банку не буде".

Він наголосив, що "постанова про нового голову Нацбанку підписана головою парламенту, чинна і знята з порядку денного раз і назавжди". Більше того, зауважив депутат, "питання про ротацію керівництва Нацбанку не буде порушуватися, це взагалі виключається, оскільки було однією з умов розблокування парламенту".

Лідер фракції НДП Валерій Пустовойтенко висловив подив з приводу того, що питання про переголосування кандидатури голови Нацбанку взагалі піднімається, бо "воно проголосоване остаточно". Стосовно Тігіпка Пустовойтенко зауважив, що залишається лише "побажати йому плідної роботи на новій посаді".

Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук, оцінюючи можливість переголосування по ротації керівництва НБУ, сказав: "Мені здається, що ми це питання вирішили остаточно", але "в нас все може бути, і як воно піде далі – треба спитати у спікера парламенту. Ось депутат Йосип Вінський уже говорить про нелегітимність Тігіпка".

Кравчук наголосив, що "сьогодні не йде мова про вихід фракції СДПУ(о) зі складу більшості, а про те, що самої більшості не існує".

На його думку, вчорашнє голосування стало результатом того, що "депутатів схилили до зміни своєї думки". Кравчук переконаний, що це "зробили ті, хто вирішив для себе, що уряд є, все поділено, тепер давайте голосувати так, як ми вам скажемо". Він вважає, що "цього не буде". "Депутати на сьогоднішній день пішли на вільний режим і у вільне плавання", - наголосив лідер парламентської фракції СДПУ(о).

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування