ПОДАТКІВЦІ ТА ПРАЦІВНИКИ ОРГАНІВ ЮСТИЦІЇ – НАЙБІЛЬШ КОРУМПОВАНІ

Четвер, 26 грудня 2002, 09:29
Антикорупційне законодавство найчастіше порушують у підрозділах державної податкової адміністрації та в системі органів юстиції. У цьому після обробки статистики за 2002 рік упевнені в Управлінні контролю держслужби.

Згідно з постановою Кабміну, центральні та місцеві органи виконавчої влади мають звітувати перед Управлінням контролю держслужби кожні три місяці. Такі звіти запровадили 3 роки тому для більш ефективного контролю за виконанням законодавства щодо боротьби з корупцією. Проте поки що стан протидії корупціонерам чиновників управління не задовольняє.

За три роки, відколи існує така практика, кількість правопорушень серед держслужбовців зменшилась лише на 10 відсотків і щомісяця правоохоронці фіксують понад 300 випадків хабарництва.

Серед регіонів сумне лідерство весь цей час належить Донецькій та Дніпропетровській областям, де відкрито більше ста справ за фактами хабарництва.

Найменш корумпованою цього року була Запорізька область – лише 33 випадки. Представники управління контролю держслужби зазначили, що половина чиновників, звинувачуваних в корупції, зазнала адміністративного покарання, інша половина відповідатиме за карним кодексом.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...