Тимошенко бойкотує парламент після того, як "Беркут" зламав ребра

Четвер, 26 грудня 2002, 10:46
Під час сутички, що сталася в середу після оголошення вироку членам УНА-УНСО, що брали участь у подіях 9 березня, народному депутату Михайлу Волинцю було зламано ребра. Про це з парламентської трибуни повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Народного депутата "не просто побили беркутівці, а зламали ребра", повідомила лідер БЮТ.

Заступник Тимошенко Олександр Турчинов повідомив журналістам, що фракція БЮТ вимагатиме негайного розслідування бійки в Голосіївському суді Києва, в результаті якої постраждав Волинець.

На вимогу БЮТ і Соцпартії у роботі парламенту було оголошено перерву. Турчинов зазначив, що вони відмовлятимуться голосувати доти, поки не буде заслухано звіт Генпрокуратури та МВС щодо побиття депутата.

Володимир Литвин повідомив, що запрошує керівників силових структур відзвітувати з цього питання.

Як розповів Турчинов, бійка сталася після того, як один із засуджених під час зачитування вироку зробив спробу самоспалення. "На ньому був светер, він засунув під нього папери по справі і підпалив. Люди кинулися до клітки із засудженими, із засади вискочило осіб 30 "Беркута", почалася потасовка. Хтось кинув у прокурорів стілець, "Беркут" схопив якогось хлопця і потягнув його бити. За нього заступився Волинець, "беркутівці" схопили і його".

За словами Турчинова, їх потягнули "до тамбуру за кулісами кінотеатру" (судовий процес проходив у залі кінотеатру "Загреб"). "Коли ми, депутати, кинулися відбивати Волинця, йому було вже погано, ми викликали швидку. Йому пошкодили ребра", - зазначив Турчинов.

Зараз, за словами депутата, Волинець перебуває вдома, перед цим він був у лікарні.

Оцінюючи вирок по справі 9 березня, Турчинов назвав це "катуванням патріотів за політичні переконання, залякуванням людей напередодні нових
акцій протесту".

"Їм інкримінують, що вони пошкодили 42 міліцейські шоломи, кийки, щити. Вирок судді шокував всіх. Він повідомив, що не враховував свідчення з боку звинувачуваних, народних депутатів, бо вони, мовляв, є зацікавленими особами", - сказав Турчинов.

В середу Голосіївський місцевий суд Києва засудив членів УНА-УНСО, що брали участь у масових акціях протесту 9 березня 2001 року в Києві, до термінів відбування покарання від 2 до 5 років, чотирьох – умовно.

Українська правда

Читайте також:

УНСОВЦІ ОТРИМАЛИ ВІД 2 ДО 5 РОКІВ. Суд закінчився СПРОБОЮ самоспалення і бійкою

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування