Литвин задоволений своїми депутатами

П'ятниця, 27 грудня 2002, 10:30
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає нинішній парламент найбільш професійним за роки незалежності країни.

Свідченням тому є "конструктивний і взаємозацікавлений характер" обговорення проекту держбюджету-2003, прийнятого у четвер. "У кожному виступі, у кожному питанні відчувалося професійне ставлення до бюджету", - заявив він у шоу "Саме той" на УТ-1 у четвер увечері.

За його словами, вперше за роки незалежності у парламент був внесений "по суті один проект бюджету і від уряду, і від комітету". "І головне - що це найбільш збалансований, я б сказав, найкращий бюджет за всі роки нашого незалежного існування", - підкреслив спікер.

Оцінюючи продуктивність роботи парламенту протягом року, Литвин повідомив, що не рахуючи четверга, коли парламент розглянув "дуже багато питань", депутати обговорили 324 законопроекти, прийняли 103 закони у цілому, на сьогодні на розгляді у комітетах знаходиться більше 730 законопроектів.

За словами спікера, зараз "парламент організувався, структурувався й активно нарощує свої зусилля у рішенні своєї основної задачі - законотворчості". Він висловив сподівання, що Верховна Рада "ввійшла у конструктивне русло своєї роботи".

Литвин вважає, що головною ознакою, перевагою прожитого року є додання впевненості. "Ми відходимо від почуття тимчасовості, що державність тимчасова, чиновники тимчасові, що завтра щось буде, начебто ми живемо в якомусь середовищі невизначеності. Стало більше визначеності, більше впевненості у людях, що можна і потрібно жити в нових, незвичних умовах", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування