Кожний третій українець хоче тісніше дружити з Росією

П'ятниця, 27 грудня 2002, 10:40
33,2% українських громадян вважають пріоритетним напрямом зовнішньої політики держави відносини з Росією, 29,4% - з країнами Євросоюзу, 20,4% віддають перевагу розвитку контактів з країнами СНД, і тільки 3,1% - з США.

Такі результати загальнонаціонального соціологічного дослідження Українського центру економічних і політичних досліджень (УЦЕПД) імені Олександра Разумкова, проведеного з 16 по 24 грудня 2002 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2010 респондентів старше 18 років, повідомили у Центрі у п'ятницю.

В іншому геополітичні переваги українців виглядають таким чином. Пріоритетність відносин з іншими країнами відзначили лише 1,3% опитаних. Не змогла дати відповідь 12,6% респондентів.

Провідний експерт УЦЕПД Михайло Пашков повідомив, що протягом останніх 2 років спостерігається досить стабільний паритет симпатій відносно співпраці з Росією і країнами ЄС. За цей період помітно знизилося число респондентів, що віддають перевагу контактам з країнами СНД.

Зі слів Пашкова, стримані оцінки пріоритетності взаємовідносин з США зумовлені тим, що населення традиційно віддає перевагу контактам з сусідньою Росією і країнами ЄС. Серед інших причин - кризова ситуація у двосторонніх відносинах України і США, невисокий рівень торгово-економічної співпраці.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування