На нахабство Чорномирдіна реагуватиме Янукович?

П'ятниця, 27 грудня 2002, 10:50
Верховна Рада України в п'ятницю підтримала запит до прем'єр-міністра країни про реагування на несумісні зі статусом дипломата дії посла Російської Федерації Віктора Чорномирдіна.

Запит внесений членами фракції "Наша Україна" В'ячеславом Кириленком й Олександром Гудимою. За це рішення проголосували 107 народних депутатів з 418, повідомляє прес-служба УНР.

Підставою для депутатського запиту слугував виступ російського посла в Україні Чорномирдіна на засіданні "круглого столу" у Києві 19 грудня. Автори запиту стверджують, що російський дипломат "в образливій формі намагався давати вказівки українському Міністерству закордонних справ щодо того, якими повинні бути відносини України зі США і європейськими країнами, і, по суті, закликав до згортання цих відносин".

Депутати вважають, що дії Чорномирдіна "несумісні зі статусом дипломата, а також завдають шкоди відносинам між двома сусідніми країнами та їх народами".

Чорномирдін був призначений послом РФ в Україні в травні 2001 року. Він також є спеціальним представником президента РФ з торгово-економічних зв'язків між двома країнами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...