Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН СТВЕРДЖУЄ, ЩО ПРЕЗИДЕНТ І СДПУ(О) ПІДТРИМУЮТЬ ВСІ ЙОГО ДІЇ

Субота, 28 грудня 2002, 09:56
Генеральний прокурор України Святослав Піскун відкидає інформацію про те, що президент Кучма незадоволений його роботою. "Президент, якщо чесно, підтримує всі мої дії. Розумієте, я знайшов абсолютне розуміння. Дивно, але мене підтримують і більшість у парламенті, і президент. Тому мені легко працювати, і я можу собі дозволити бути відвертим, мати своє обличчя. Адже якщо мене підтримують і парламент, і президент, виходить, я все роблю правильно", заявив Піскун в інтерв'ю газеті "Факти", що публікується в суботу.

"З Леонідом Даниловичем в мене дуже гарні, нормальні відносини. Раз або два рази на тиждень буваю в президента і дуже рідко обговорюю конкретні справи. Останній раз я, наприклад, доповідав йому свою концепцію розвитку прокуратури і знайшов повну підтримку", продовжив Генпрокурор.

Він також заявив, що підтримує нормальні відносини із СДПУ(О), за винятком одного з членів цієї фракції у парламенті. "А те, що в газетах говорять про якісь мої тертя з фракцією СДПУ(О) - абсолютна неправда! Мабуть, це пов'язано з розслідуванням нами конкретної кримінальної справи, один з фігурантів якої є членом цієї фракції. Він саме і намагається представити все так, що тертя є. А є тільки конкретна людина, стосовно якої розслідується кримінальна справа. У мене нормальні відносини з усіма фракціями, і я упевнений, що якщо мені сьогодні потрібна буде підтримка, то фракція об'єднаних соціал-демократів першою мене підтримає".

Відповідаючи на питання про те, яких новин чекати з Генпрокуратури у новому році, Піскун згадав тільки справу ЄЕСУ. За його словами, розслідування по справі закінчується і вже в січні її буде передано до суду.

Кримінальну справу у відношенні колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ" Олександра Тимошенка і Валерія Фальковича було порушено Генпрокуратурою 18 серпня 2000 року. Вони

Вони обвинувачуються у розкраданні з використанням службових повноважень державних засобів структурою "Укртехсервіс" у 1990-х роках, що здійснювала операції з експорту металопрокату до країн Далекого Сходу на суму $800 тис.

Один із фігурантів - Фалькович оголошений у міжнародний розшук. З 12 листопада нинішнього року ухиляється від слідства та суду, зник з території України і його місцезнаходження як слідчим органам, так і запоручникам невідомо.

Піскун також висловив невдоволення у зв'язку з акціями працівників заводу "Ленінська кузня". …"Мені дуже не подобається, коли ми затримуємо якого-небудь керівника, а його підлеглі приходять під стіни прокуратури, щоб влаштувати мітинг. І Генеральний прокурор має виходити і розповідати, чому їхнього керівника затримали, скільки він у них вкрав... Але ж це ще не доведено. Але доводиться виправдовуватися, пояснювати. Просто людей шкода - вони залишилися без зарплати".

Піскун стверджує, що на підприємстві "усі фінансові потоки перекриті, п'ять тисяч осіб залишилися без зарплати і прийшли під прокуратуру - голодні, злі, кричать!". Він заявил, що директора підприємства відпустили, тому що в нього "стався гіпертонічний криз. 63 роки людині, 40 років на чолі підприємства!". Генпрокурор уточнив, що йому інкримінується "відмивання брудних грошей, розкрадання, зловживання..."

"Але зважаючи на те, що він покаявся, дав свідчення, що зізнається, у нього забрали іноземні паспорти й обрали запобіжним заходом підписку про невиїзд. Він відсторонений від займаної посади. Червоний директор, нагороджений орденами України, але виявився у такій ситуації... Говорить, його схилили до цього", додав Піскун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування