Кучмі "до лампочки" політичні погляди посадовців-есдеків. А бюджет?

Субота, 28 грудня 2002, 13:38
Президент України Леонід Кучма закликає не додавати політичного забарвлення тому, що новий глава Чернігівської обладміністрації Валентин Мельничук - член СДПУ(О).

"Мені його політичні погляди - до лампочки", - сказав Кучма журналістам на прес-конференції в суботу після представлення нового губернатора.

Президент підкреслив, що політичні погляди при підборі тієї чи іншої кандидатури на ту чи іншу посаду не мають жодного значення. "Даю слово честі - на це ні в якому разі не спираюся і не спиратимуся ", - сказав він.

Він відзначив, що на посаду глави Чернігівської обласної адміністрації серйозно розглядалася ще одна кандидатура - глави Управління Служби безпеки в Чернігівській області.

Президент України Леонід Кучма вітає прийняття бюджету-2003 до нового року. "Позитивне явище в тому, що ми зустрічаємо Новий рік з бюджетом", - сказав президент.

Разом з тим, він зазначив, що ще не ознайомився з показниками бюджету.

Кучма підкреслив, що він проти прийняття головного фінансового документа країни нашвидкуруч. "Я проти такої системи прийняття бюджету, коли через політичну доцільність за одну ніч приймається головний бюджет країни", - сказав глава держави.

Глава держави Кучма відзначив, що за бюджет узяла відповідальність не тільки парламентська більшість, але і фракція "Наша Україна", БЮТ і соціалісти.

"Цей бюджет і уряду, і парламенту", - підкреслив Кучма.

Він відзначив, що проти бюджету голосувала тільки одна Компартія.

"Я вітаю взяття на себе обов'язків забезпечити виконання цього бюджету", - підкреслив президент.

Водночас главі держави складно було відповісти на запитання, чи підпише він бюджет на 2003 рік, відзначивши, що створено "дуже відповідальну робочу групу", що проаналізує цей документ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування