Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У наступному році Азаров постане перед судом?

Субота, 28 грудня 2002, 16:49
Шевченківський місцевий суд Києва 20 січня має розглянути позов колишнього майора українських спецслужб Миколи Мельниченка до нинішнього першого віце-прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це повідомив адвокат Мельниченка Андрій Федур.

13 листопада Федур від імені Мельниченка подав позов на Азарова, про захист честі й гідності. Позов стосується заяви Азарова від 16 травня 2002 року про те, що нібито Мельниченко зробив записи у кабінеті Кучми за дорученням екс-віце-президента КАБ "Слов'янський" Бориса Фельдмана.

За повідомленням Федура, Генпрокуратура також відмовила йому у праві ознайомлення з матеріалами справи по обвинуваченню Мельниченка.

За словами адвоката, Генпрокуратура мотивувала своє рішення тим, що проти Федура прокуратурою Києва порушено кримінальну справу. Адвокат заявив, що разом з тим він не збирається здаватися. "Я сподіваюсь, що рано чи пізно, не виключено, що через Конституційний суд, ця норма ст.61 Кримінально-процесуального кодексу буде скасована, - сказав він. - Бо це є нонсенс. Підставою відсторонення є те, що проти мене порушено кримінальну справу. А де ж права людини, де презумпція невинності?".

Він також заявив, що Генеральна прокуратура у своїй постанові про відмову так і не повідомила, у чому саме звинувачується Мельниченко.

Мельниченко обрав Федура своїм офіційним захисником у всіх адміністративних та кримінальних справах, порушених в Україні проти нього. Генеральна прокуратура повідомляла про порушення кримінальних справ проти Мельниченка, однак не уточнювала їх сутності. 13 грудня Генпрокуратура своєю постановою також усунула Федура від участі у справі журналіста Георгія Гонгадзе.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування