Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зробить з податковою системою те, що не міг зробити ніхто

Неділя, 29 грудня 2002, 10:18
Уряд України "сповна рішучості" затвердити податковий кодекс у наступному році і ввести його в дію з 1 січня 2004 року, заявив в інтерв'ю телепрограмі "Діловий світ. Тиждень" (УТ-1) перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров.

"Уряд приділить найсерйознішу увагу взаємодії з парламентом. Я думаю, що в нас є всі можливості ухвалити вроздріб, по главах Податковий кодекс, і ввести його в дію з 1 січня 2004 року", - заявив він.

Перший віце-прем'єр додав, що це дозволить розрахувати на новій податковій базі, у якій істотно знижені ставки оподатковування, бюджет-2004. При цьому Азаров зазначив, що на сьогодні ухвалений закон про оподатковування, який може вважатися однією з глав Податкового кодексу, закони про акцизні збори, а також закон про адміністрування податків, які також можна вважати окремими главами податкового кодексу.

"Нам залишилося затвердити закон про ПДВ і податок на доходи фізичних осіб. Після цього ми практично закриваємо Податковий кодекс", - заявив перший віце-прем'єр.

Він відзначив, що основні ризики для діяльності бізнесу в Україні він бачить у нестабільності податкового і регуляторного законодавства. У цьому зв'язку Азаров підкреслив, що на перший план ставить ухвалення податкового кодексу, який би забезпечив стабільність у податковій сфері.

"Ми маємо накласти після ухвалення податкового кодексу мораторій на будь-які зміни хоча б протягом п'яти років, щоб бізнес міг пристосуватися до наших умов", - відзначив він.

Крім того, Азаров підкреслив необхідність підсилити боротьбу з корупцією і бідністю. Він відзначив, що цього можна домогтися шляхом створення на внутрішньому ринку "демократичних прозорих процедур державних закупівель, замовлень і підрядів, щоб усе це працювало на нормальних ринкових принципах і створювало мінімум ризиків для підприємців з погляду на необхідність давати хабара".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...