У 2003 Україна буде агресивною - Зленко

Неділя, 29 грудня 2002, 13:54
2003 рік, що наступає, буде непростим для України і її зовнішньополітичного відомства, вважає міністр закордонних справ України Анатолій Зленко.

У цьому зв'язку "запорукою успіху може бути лише наступальна дипломатія, робота на попередження, робота, орієнтована на успіх", - підкреслив Зленко у неділю в Києві у виступі перед колективом українського МЗС із традиційними новорічним і різдвяним поздоровленнями.

Головною задачею української дипломатії у 2003 році є "пошук місця України в нових геополітичних координатах, що вже чітко проглядаються з перспективи сьогоднішнього дня", заявив міністр.

Зленко підкреслив необхідність вирівнювання відносин зі США, як важливим стратегічним партнером України. Крім того, міністр відзначив, що у відносинах з Росією "варто закріпити високий рівень взаємодії і розуміння", а з Польщею, як майбутнім членом Євросоюзу, повинні бути внесені "нові акценти і підходи".

Міністр відзначив, що майбутнього року українська дипломатія здійснюватиме "активний пошук нових і реалізацію вже існуючих моделей економізації зовнішніх відносин".

Говорячи про захист прав українських громадян за кордоном, Зленко нагадав, що це один з найважливіших пріоритетів роботи української дипломатії у майбутньому році. "Центром посиленої уваги української дипломатії і надалі будуть наші співгромадяни, що потребують допомоги і підтримки за межами батьківщини", - сказав дипломат.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування