Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партію Кінаха буде спонсорувати Нацбанк?

Неділя, 29 грудня 2002, 15:02
Голова Національного банку України Сергій Тігіпко і президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах 28 грудня заявили про намір підписати між НБУ та УСПП угоду про співробітництво.

Кінах і Тігіпко на зустрічі в УСПП зазначили, що така угода може буде підписана після Різдвяних свят. Наголосивши на необхідності радикального підсилення інвестиційно-інноваційної складової у розвитку економіки, Кінах підкреслив, що цю проблему можливо розв'язати не адміністративно-силовими методами і тиском на банківську систему, а лише об'єднуючи зусилля політики, реальної економіки і банківської сфери.

Президент УСПП зазначив, що в разі необхідності Союзом промисловців і Нацбанком будуть створені цільові експертні групи, метою яких буде розробка умов для об'єднання зусиль банківського і промислового капіталу для проведення структурних реформ в економіці.

У свою чергу Тігіпко сказав, що в останні роки банкіри і підприємці "співпрацювали краще, але, можливо, з провини банківської системи були трошки закритими", і наголосив: "Прийшов час поставити на цьому (закритості) крапку".

Тому оголошену ініціативу Тігіпко назвав "початком відкритості" банківської системи, а також "початком розмови, як покращити цю ситуацію".

"Це не якийсь тимчасовий наступ на проблему з нашого боку, - сказав Тігіпко. - Ми дуже фундаментально хочемо підійти до цього". За його словами, з цією метою буде змінена організаційна структура Нацбанку. Зокрема, один із заступників голови НБУ займатиметься проблемами реального сектору економіки. "Ми будемо знати все, що відбувається у структурних реформах, не гірше, ніж фахівці Кабінету Міністрів. Ми поставимо собі таке завдання, щоб ми розбиралися в усіх проблемах", - сказав Тігіпко.

Він пообіцяв, що Нацбанк постійно братиме участь у дискусіях з представниками реального сектора економіки: і з поточних, і з кардинальних проблем. "Ми запишемо це в угоді", - сказав голова Нацбанку.

У продовження цієї тези Тігіпко запросив Кінаха на зустріч з керівниками Асоціації комерційних банків, щоб УСПП ознайомився з позицією банкірів щодо подальшого співробітництва. "Все це повинно завершитись, я вважаю, якоюсь програмою дій, яка повинна бути абсолютно конкретною для того, щоб ми знаходили спільні точки зору, відпрацювали пріоритети і поступово спробували їх вирішити", - наголосив Тігіпко.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування