Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ намагалися підірвати комсомольці-терористи?

Неділя, 29 грудня 2002, 16:00
Служба безпеки України підозрює затриманих у грудні в Одесі і Миколаєві членів терористичного угруповання в організації вибуху біля будинку СБУ в Києві в жовтні 2002 року.

Про це на прес-конференції в Одесі в неділю повідомив глава Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Гриневецький також повідомив, що затримані "підозрюються в здійсненні убивства, пограбуванні ювелірного магазину і підготовці до проведення терористичного акту".

Затримані - особи 18-20 років - називали себе "експропріаторами" і "комсомольцями", повідомив він. При проведенні обшуку в членів терористичної групи вилучені брошури і листівки "антидержавного змісту".

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" із джерел у правоохоронних органах, організатором групи є 35-річний громадянин Росії, що входить до відомої молодіжної терористичної організації, ряд членів якої арештовані і знаходяться під судом у РФ.

Операція з затримки підозрюваних була проведена 15 грудня одночасно в Одесі і Миколаєві спільними діями МВС і СБУ.

У Миколаєві під час затримки членів групи був поранений співробітник спецпідрозділу СБУ "Альфа". У підозрюваних вилучені саморобні вибухові пристрої, гранати, вогнепальна зброя і патрони до нього.

Як повідомлялося, 21 жовтня близько 20.45 біля будинку СБУ в Києві на перехресті вулиць Володимирської і Іринінської стався вибух. Ніхто при цьому не постраждав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування