Білоруси думали, що Кучма кращий за Лукашенка?

Вівторок, 31 грудня 2002, 13:03
Україна не надала політичного притулку трьом білоруським учителям, які в липні нинішнього року змушені були емігрувати через переслідування властей. Один з них, Володимир Буханов, в інтерв'ю "Німецькій хвилі" повідомив, що попри загрозу їхньому життю, вони змушені повернутися на батьківщину вже найближчими днями.

За словами Володимира Буханова, за півроку перебування в Україні за допомогою вони зверталися до комітету у справах національностей та міграції, адміністрації президента, Верховної Ради, міжнародних організацій, іноземних посольств. Втім, усі спроби отримати притулок виявились марними.

Лист на ім'я президента Леоніда Кучми був переадресований в управління у справах національностей та міграції. Володимир Буханов повідомив, що відсутність печатки в паспорті про перетин білорусько-українського кордону стала офіційною причиною відмови у наданні статусу політичного біженця.

Представники міграційних служб, за словами Володимира Буханова, заявили, що всі документи передаються в міністерство внутрішніх справ, оскільки тепер їхнє перебування на території України є незаконним. Білоруські біженці чекають, що днями МВС звернеться з вимогою залишити межі країни.

На думку Володимира Буханова, Україна не задовольнила прохання щодо надання політичного притулку, передусім, тому, що білоруські вчителі заявляли про бажання створити інформаційний центр з метою боротьби з режимом президента Олександра Лукашенка. Своє повернення додому вони аргументують безвихіддю. Як було сказано, "якщо з нами щось трапиться, нехай замисляться ті, хто нам відмовив у допомозі".

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...