Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рухи так ніколи і не об'єднаються?

П'ятниця, 10 січня 2003, 09:56
Голова Українського Народного Руху Юрій Костенко вважає, що об'єднання двох Рухів не відбудеться, натомість УНР "трансформується у нову правоцентристську партію, через об’єднання з іншими правоцентристськими силами".

В інтерв'ю Радіо "Свобода" Костенко зазначив, що "сьогодні слід говорити не про майбутнє Руху, а про створення в Україні потужної правоцентристської політичної партії, яка б у своїй ідеології використовувала те, що стосується "рухівської" програми". І додав, що "сам по собі Рух, такий, який він є, не здатний бути тією політичною партією, яка може боротися за владу".

Костенко також зазначив, що на 24 січня запланований не об’єднавчий з‘їзд НРУ і УНР, а "з’їзд Українського народного руху", в якому "візьме участь і низка інших політичних партій". Говорячи про участь у з'їзді Народного руху України, Костенко зазначив: "Я не думаю, що він буде брати участь".

Пояснюючи свою думку, він повідомив, що "об’єднання (Рухів - УП) на тих принципах, на яких Народний рух України пропонує, не вийде. Вони говорять не про об’єднання, а про розпуск УНР і про вступ його членів до НРУ. Це нереально".

Він також зазначив, що у УНР є своя "дуже проста і ефективна схема об’єднання рухів". "На районному рівні збираються всі рухівці і об’єднуються в єдину організацію з делегуванням своїх представників на обласну конференцію, а потім на з’їзд у Київ".

У той же час заступник голови НРУ В’ячеслав Коваль вважає, що об’єднавчий з‘їзд УНР і НРУ, ніби то запланований на 24 січня цього року, є "Пі-Аром, який використовує Український народний рух". Він повідомив, що "ніяких рішень Народний рух України про проведення спільного об’єднавчого з’їзду не приймав. НРУ запропонував голові УНР меморандум про відновлення єдності Народного руху України".

Він також заявив, що об’єднання Рухів "залежить не від нас (НРУ - УП). Це залежить від Юрія Івановича Костенка. Ми запропонували йому". Коваль також спростував слова Костенка про пропозицію влиття членів УНР в НРУ.

"Ні, ми так не говоримо. Ми можемо домовлятися, відновивши єдність Народного руху України як партії. Не може йти мова про утворення якоїсь партії з іншою абсолютно назвою. Тому ми говоримо: на паритетних засадах ми готові. У меморандумі це є! Все це є!", зазначив В’ячеслав Коваль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...