Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поставки з України – це "проблема"

П'ятниця, 10 січня 2003, 10:31
Ukraine sales "а problem"


Ірак підозрюється в новому порушенні санкцій ООН. Як повідомив The Times неназваний американський урядовець, йдеться про придбання в України обладнання для військового матеріально-технічного забезпечення. Деякий час тому повідомлення про те, що Кучма дав згоду на продаж радіолокаційної системи в Ірак, вже викликали серйозне невдоволення у Вашингтоні, що призвело до заморожування допомоги для України і перегляду політики щодо неї.

Американський чиновник повідомив, що Іраку був переданий понтонний міст, а також інші поставки з України є "постійною проблемою".

Нові свідоцтва з'явилися в понеділок, сказав він, однак деталей практично немає.

Галас навколо продажу радара розпочався після того, як колишній охоронець президента оприлюднив цифрові записи, які, за його словами, були зроблені в кабінеті Кучми. США заявляють, що вони встановили автентичність одного уривка, на якому голос, схожий на голос Кучми, санкціонує продаж системи.

P.S. "Українська правда" спрямувала запит щодо оприлюднених у The Times даних до держкомпанії "Укрспецекспорт". Там про повідомлення британської газети не знали. Реакції на цю інформацію наразі немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування